SDA / Budúcnosť patrí pripraveným: IT trh v roku 2025

Budúcnosť patrí pripraveným: IT trh v roku 2025

IT trh v roku 2025

Svet technológií sa mení neuveriteľným tempom a spolu s ním prichádzajú jedinečné pracovné príležitosti. Ešte stále váhaš, či sa vydať cestou IT zručností? Možno ťa presvedčí niekoľko faktov, prečo je teraz ten správny čas začať.

IT trh v roku 2025

Štúdie naznačujú, že do roku 2025 vzrastie dopyt po odborníkoch v oblasti IT minimálne o 20–30 %. Medzi najžiadanejšie oblasti patria cloud computing, umelá inteligencia (AI) a dátová veda. Firmy sa digitalizujú a automatizujú procesy, čo vytvára obrovský tlak na trh práce, aby našiel kvalifikovaných odborníkov​

IT zručnosti = sloboda

Prečo je dobré investovať do IT zručností? Okrem toho, že IT patrí medzi najlepšie platené odvetvia, ponúka aj flexibilitu a pracovnú slobodu. Viac ako 90 % IT špecialistov má možnosť pracovať na diaľku alebo v hybridnom režime, čo výrazne zlepšuje kvalitu života. Odhaduje sa, že do roku 2025 bude vo svete chýbať viac ako 4 milióny vývojárov, čo znamená, že dopyt po IT profesionáloch bude obrovský.

Kde začať?

Či už ťa zaujíma vývoj aplikácií, kybernetická bezpečnosť alebo analýza dát, dôležité je začať postupne. Napríklad kurzy Pythonu, základy AI, alebo sa ponoriť do cloudových technológií ako AWS či Google Cloud.

Zaujíma ťa umelá inteligencia? AI preniká do každého odvetvia, od zdravotníctva až po financie. Ovládnutie tejto technológie ti otvorí dvere k nevídaným príležitostiam. Podľa výskumov sa očakáva, že trh AI porastie každoročne o 37,3 % až do roku 2027.

Prečo nečakať?

Vzdelanie v IT nie je len investícia do kariéry – je to investícia do budúcnosti, ktorá ti umožní väčšiu slobodu, lepšie pracovné podmienky a možnosť práce odkiaľkoľvek na svete. 🚀

Teraz je ten správny čas začať! Získaš konkurenčnú výhodu a zručnosti, ktoré ťa môžu posunúť na vrchol tvojej kariéry. Žiadne odkladanie!

Vyber si kurz.